Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Friday, January 14, 2011

OKU (Usahawan Orang kurang upaya)

Assalamualaikum WTH..

Malam semalam semasa sedang asyik membaca nukilan teman-teman blog, saya terperasan blog saya di"link"kan dibawah title "warga OKU". Hehehe... Kenapalah mahu membezakan fizikal antara manusia?

Sejujurnya saya tak kisah mahu diletakan @ di"link"kan blog ini dibawah tajuk apa pun.. Kerana saya sedar saya memang insan OKU walaupun dilahirkan sempurna.

OK semua.. harini hari yang paling ditunggu kerana kebiasaanya jualan kedai saya akan meningkat berkali ganda pada hari hujung minggu sebegini.

Doakan bisnes saya bertambah maju ye... Moga kebahagiaan untuk semua pihak usahawan muslim dan kalian juga. AMIN4.

1 comment:

Anonymous said...

Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...