Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Saturday, January 15, 2011

Al-Fatihah

Assalamualaikum WTH..

Pagi ini saya dikunjungi oleh seorang pelanggan tetap saya yang baru balik menunaikan umrah beberapa minggu lepas. 

Sebenarnya saya perasan "atok" ini tidak pernah datang ke kedai saya dalam beberapa tempoh yang agak lama (hampir 6 minggu kot). Rupanya-rupanya kedatangan beliau pada pagi ini adalah untuk memberikan cenderahati yang dibawa dari tanah suci mekah seperti songkok haji, kismis, kurma, air zamzam,.. Alhamdulillah, TQ "atok"...

Hm, seperkara lagi yang ingin diberitahu oleh "atok" ini ialah tentang kematian isteri kesayangannya di tanah suci mekah.. Hm, terbayang saya muka arwah "nenek"..

Al-fatihah untuk Hajah Kalsom Bt Haji Hamzah.. moga Allah mencucuri roh "nenek"... AMIN

P/s: sedih sebab kehilangan seorang pelanggan tetap.. mg rohmu aman di sana..
4.

1 comment:

azrinna said...

Al-Fatihah untuk Arwah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...