Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Saturday, February 5, 2011

Radio IKIM 91.5

Assalamualaikum wth..

Semalam adalah hari pertama PNN beroperasi setelah 3 hari bercuti sempena 'tahun baru cina' dan saya pulang ke Johor. Alhamdulillah, segala urusan berjalan lancar semalam kecuali satu perkara. Chanel radio di PNN tidak menerima sebarang signal radio berbahasa melayu radio IKIM sahaja.. 

Sebenarnya sebelum ini pun satu-satunya radio berbahasa melayu yang dapat menembusi ruang di PNN hanyalah radio era sahaja. Mungkin disebabkan faktor ruang kedai yang tertutup menyebabkan sukar rangkaian signal radio lain menembusi PNN (sbb saya pasang cermin kaca di luar kedai untuk menghalang aircond keluar)

Tapi bila seharian mendengar radio ini, hati saya mula terpaut dengan 'keindahan' stesyen radio ini.. Tahniah IKIM.FM kerana anda berjaya menjadi radio rasmi di PNN!

PILIHAN UTAMA
4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...