Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Wednesday, February 16, 2011

Muslim kaya, islam kuat

Assalamualaikum WTH..

Kalian semua setuju tak jika saya katakan jika semua orang muslim kaya, islam semakin kuat? 

Bagaimanakah kami para usahawan muslim berusaha untuk memartabatkan kuasa dan kekuatan islam melalui kekuatan ekonomi? Jika ekonomi umat islam kuat dan kukuh, secara tidak langsung kami akan dapat membantu golongan umat yang islam yang kurang bernasib baik. 

pernahkah anda mendengar satu syair arab menyatakan:

"Sekiranya qarun itu muslim, sudah tentu seluruh muslim di tanah arab dibanjiri kesuburan dan kekayaan"

Hm, pernahkah anda semua membayangkan jika sumber wang yang dimiliki oleh orang islam, mengalir masuk kedalam perniagaan orang islam juga? Dengan perbelanjaan itu, kalian sebenarnya bakal membesarkan perniagaan mereka. Secara tidak lansung bakal memberikan peluang perniagaan kepada mereka dan dapat memberikan peluang pekerjaan kepada umat islam yang lain. Selain itu, wang yang anda keluarkan itu juga akan mengalir masuk kepada golongan yang kurang bernasib baik melalui pembayaran sedekah dan zakat! 

Nah, inilah yang harus kita semua lakukan!

Tanggungjawab anda:

1. Sokonglah perjuangan kami para usahawan muslim

Tanggungjawap kami sebagai usahawan muslim:
  1. Menyediakan fasiliti terbaik
  2. Menyediakan sumber yang dijamin halal
  3. Menyebarkan kekayaan untuk pembangunan umat islam
  4. Menyebarkan dakwah islam melalui keperibadian dalam perniagaan
  5. Jangan pernah membuat dosa dan larangan Allah dalam kehidupan


4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...