Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Sunday, October 10, 2010

Travelog Harian

Assalamualaikum wth semua teman-teman blogger...

Alhmdulillah, perniagaan saya semalam berjalan-jalan dengan sangat lancar. Syukur kepada Allah SWT atas rezeki yang dilimpahkn kepada saya dan PNN. Kebiasaannya, hari hujung minggu seperti semalam memang merupakan hari 'anugerah' kepada kami sebagai usahawan perniagaan jenis runcit.


InsyaAllah, pada hari ini 11.10.2010, stok buku terbaru dari syarikat PTS akan tiba di PNN bagi  memeriahkan "Kempen Musim Cuti Sekolah anjuran syarikat penerbitan PTS" yang menawarkan peraduan teka judul buku..
 
Kepada semua staff PNN, SELAMAT BEKERJA KERAS.. hehehe...

Perjuangan baru bermula dan takkan berakhir.. Doakan kejayaan saya & PNN..


USAHAWAN MUSLIM

KAYA WANG, KAYA IMAN

4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...