Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Saturday, October 16, 2010

Perkara yang menyeronokkan bila mempunyai kedai buku sendiri..

  1. Boleh baca semua jenis majalah, suratkhabar dan buku secara percuma setiap masa..
  2. Merupakan orang pertama dapat info tentang buku-buku terbaru
  3. Oleh kerana saya memang minat menjual sejak kanak-kanak lagi, membuka kedai sendiri membolehkan saya melakukan dan mengasah aktiviti yang saya paling minat sekali iaitu MENJUAL
  4. Bersama berkongsi pahala dengan khalayak ramai dengan menjual produk bermanfaat. Alhamdulillah
  5. Biasanya yang masuk kedai buku ni kaum hawa.. Hm, boleh mencari jodoh jika mahu.. hehehe..(saya bujang lgi ye...)
Sebenarnya ada banyak lagi kelebihan memiliki kedai buku sendiri...

4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...