Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Wednesday, September 22, 2010

Siapa boleh menjadi JUTAWAN?


Secara umumnya, semua orang didunia ini memiliki potensi untuk menjadi jutawan. Sama ada melalui usaha diri sendiri mahupun melalui orang lain. Terdapat beberapa kaedah yang saya kenalpasti mampu membolehkan anda menjadi jutawan seperti:
  1. Memenangi loteri yang hadiahnya bernilai jutaan ringgit
  2. Memenangi peraduan yang bernilai jutaan ringgit
  3. Bekerja di pelbagai sektor yang nilai gajinya puluhan ribu @ ratusan ribu ringgit sebulan
  4. Mewarisi kekayaan keluarga yang bernilai jutaan ringgit
  5. Menjadi usahawan atau peniaga yang mengendalikan perniagaan yang bernilai jutaan ringgit
  6. Terjumpa sesuatu benda yang bernilai jutaan ringgit 
Sememangnya semua orang yang siuman mengimpikan untuk menjadi jutawan. Dengan impian untuk bebas daripada belenggu kewangan dan bebas daripada pengaruh masa bekerja. Namun begitu suka saya mengingatkan kepada teman-teman semua, bahawa wang bukanlah penentu segalanya. Benar, wang boleh membeli segalanya, namun ianya tidak akan mampu membeli syurga Allah. Gunakanlah wang untuk bekalan  iman.


Pilihlah, kaedah mana yang anda mahu pilih untuk menjadi usahawan & jutawan muslim.

 kaya wang @ kaya iman?

 kaya wang @ miskin iman?

 miskin wang @ kaya iman?

 miskin wang @ miskin iman?
4.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...