Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Saturday, September 18, 2010

Orang kaya terus buat duit, orang miskin terus buat alasan..

Mengapa orang kaya terus kaya, sedangkan orang miskin terus menerus menjadi miskin?

Sebabnya orang kaya memiliki sumber dan mampu untuk melaksanakan apa yang mereka mahukan iaitu menjadin semakin kaya sedangkan orang miskin terus menerus mencari alasan dan bermimpi untuk hidup kaya tanpa sebarang usaha.

Alasan ketiadaan modal, tiada bakat untuk mengubah nasib diri, malu dikritik dan pelbagai lagi alasan lain..

sebagai insan beragama islam, kita mempunyai senjata utuh... berdoa ialah senjata orang muslim..

Tentu kalian semua pernah mendengar tentang bekas penoreh getah yang bergaji RM350 sepuluh tahun lalu kita memiliki aset berjuta-juta dalam akaun banknya. Mengapa mereka boleh berubah? mengapa anda selesa pada takuk yang lama?

Konsep bersyukur pada apa yang kita 'ada' itu benar, namun kita seharusnya berusaha lebih untuk mendapat lebih dari apa yang kita dapat pada hari ini...
bukankah 'TANGAN YANG MEMBERI ITU LEBIH MULIA DARI TANGAN YANG MEMINTA?"

TAK SALAH MENJADI MISKIN, YANG SALAH BILA KITA TAK BERUSAHA.. 4.

1 comment:

Ustaz Azraay said...

jgan komen.. .. sapa yg komen maksudnya dia tgh mencipta alasan.. bertindak sekarang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...