Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Monday, November 7, 2011

Sehingga Al-quran Terpahat Dihati


Sehingga Al-quran Terpahat Dihati (motivasi dan formula mudah menghafaz al-quran)
Mohd Solleh Bin Abdul Razak
RM30.00

Harga: RM 30.00
ISBN : 978-967-388-047-8
Tarikh Terbit: Sept 2011
Jumlah Muka Surat : 314
Kategori: Agama- 
Penerbit: Telaga Biru Sdn Bhd
Email saya untuk belian secara online: azraay17@gmail.com


Sinopsis

Al-quran merupakan satu mukjizat yang kekal abadi untuk selama-lamanya khusus untuk umat Muhammad SAW. Inilah nikmat yang mampu menunjuk dan memimpin manusia agar berjaya mentadbir hidup didunia ini menuju hasanah didunia dan diakhirat. Apabila al-quran terpahat dihati , setiap anggota tunduk akur kepada arahan al-quran, setiap langkah tersusun mengikut rentak al-quran, setiap tindak-tanduk terbias daripada cahaya al-quran dan setiap gerak hidup selari diatas landasan al-quran. Itulah harapan dan itulah impian.4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...