Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Wednesday, November 16, 2011

I Love You Mom

nfhfhj

I Love You Mom- Rizky Banjary
Tajuk : I Love You Mom
Penulis : Rizky Banjary
ISBN : 978-967-5426-92-6
Harga : RM 16.90

Sinopsis:

Bilakah anda mesti membaca buku ini?
  1. Jika anda adalah seorang anak yang berbakti dan ingin mempersembahkan yang terbaik untuk ibu
  2. Jika anda seorang anak yang baik dan ingin membalas perjuangan serta pengorbanan yang telah ibuberikan, namun tidak tahu bagaimana cara  mengungkapkan perasaan anda itu.
  3. Jika anda seorang anak yang pandai dan mengerti bagaimana cara membahagiakan ibu
  4. Jika anda seorang anak yang mengharapkan kepercayaan, perhatian dan kasih sayang  yang  lebih daripada ibu
  5. Jika anda adalah seorang anak yang belum pernah melakukan kesalahan kepada seorang yang telah mengandung, melahirkan dan membesarkan anda
  6. Jika anda seorang anak yang lupa akan jasa-jasa ibu selama ini, buku ini untuk anda.
  7. Jika anda seseorang yang menyayangi saudara, keluarga dan sahabat anda, maka bacalah buku ini dan ajarkan pada mereka apa yang anda dapat.
  8. Jika anda seorang ibu yang ingin memberikan beberapa nasihat secara tidak langsungkepada putera-puteri anda, maka anda perlu menghadiahkan buku ini untuk mereka
  9. Jika anda seorang pendidik, guru atau pendakwah yang ingin memberikan bimbingan kepada para anak agar membina hubungan baik dengan ibu, anda perlu membaca buku ini.

Duhai apakah gerangan budi balasan
Bagi insan melahirkan, membesarkan

Bercucuran air mata bila mengenangkan
Betapa besar budi ibunda berikan
Siang malam menderita
Hingga entah bila
Sungguh besar pengorbanan
Ibunda berikan

Tiada bahagia jika tiada
Doa puja restu
Syurga itu telapak kaki ibu
gfj 4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...