Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Sunday, November 13, 2011

Cinta Meraikan Kasih Di Langit Syurga - Zamri Mohamad, Imran Yusuf

Assalamualaikum WTH...

Cinta Meraikan Kasih Di Langit Syurga - Zamri Mohamad, Imran Yusuf

Harga: RM 39.90 / RM -
ISBN-13: 978-967-411-022-2 
Tarikh Terbit: 11 Nov 2011
Jumlah Muka Surat : 712
Kategori: Bahasa, Bantu Diri
Penerbit: PTS Millennia Sdn Bhd



Sinopsis
Cinta itu cerita
Ke mana cinta Adam dibawa pergi? Bagaimana pula rindu Hawa disulamkandalam hati? Semurni mutiara kasih Khadijah, seindah loretan pelangi kasih Muhammad. Dalam bicara Aisyah, diselitkan melodi rindu,untuk kekasih langit dan bumi.
Cinta itu aku
Mereka mencorak kisah cinta yang diredai di dunia, dan diraikan di langit syurga. Wajah cinta mereka, menjadi wajah suci cinta kita. 
Penuh harapan, percayalah…, ia dapat ditunaikan.
Cinta itu dia
Dalam matamu,terbening ketabahan cekal Khadijah, tersadurkelembutan kudus Hawa, dan terukirkesetiaan teguh Aisyah. Teradun mesra resipi bahagia, dikutip dari sejarah lampau, dan dicipta untuk kehidupanmu pada hari ini. 
Lalu terselak satu persatu, tip pesona cinta abadi. Melentur hatinya, biar sayang terus bermekaran, dalam utuhnya setia. Biar berkat bercambah,demi perjalanan kita bersama.
Untuk sang pencari, dia mahu memiliki. Untuk dia yang memiliki, mahu kekal dalam pasti. 
Cinta, Meraikan Kasih di Langit Syurga
Ternyata, memberi langkah hidup yang penuh erti, nikmat cinta yang dihargai.Cinta itu bahasa syurga, untuk dua dunia.
*******************************************************************************************

4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...