Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Friday, December 16, 2011

Taubat Pasport Ke Syurga karya Drs Hj Hanafi Mohamed

Assalamualaikum WTH..


Bagi mereka yang pernah membaca buku "nikmatkah Maksiat" keluaran kumpulan Karangkraff, kini Drs Hj Hanafi Mohamed baru sahaja melancarkan buku terbarunya Taubat Pasport Ke Syurga juga melalui penerbit Kumpulan Karangkraff... InsyaAllah, moga bermanfaat untuk semua..


( Taubat Pasport Ke Syurga karya Drs Hj Hanafi Mohamed )
Harga: RM 11.00
ISBN: 978-967-86-0385-0
Halaman: ~200
Kategori: Agama


Sinopsis

Wahai insan yang tidak sempurna, bersihkanlah noda yang ada. Mohon hanya pada Yang Berkuasa. Titiskan air mata penyesalan sepenuh jiwa. Menginsafi khilaf diri seikhlas rela. Dunia sekadar pinjaman semata-mata. Tiada yang kekal melainkan DIA. Moga husnul khatimah sebagai pengakhiran hidup kita.

Astaghfirullahalazim… pastikan lisan kita sentiasa dibasahi dengan kalimah ringkas ini. Hikmahnya berupaya menggugurkan sekecil-kecil dosa sehinggalah yang besar, andai bertepatan dengan syarat di samping keinsafan berterusan. Biarpun dosa menggunung, godaan nafsu sukar terbendung, namun rahmat dan kasih sayang Yang Maha Agung… tiada siapa dapat menghitung. Taubat Pasport ke Syurga menjadi panduan buat kita yang sering alpa. Tuntutan taubat nasuha menyucikan karat-karat dosa yang meliputi diri kita. Hanya dengan bertaubat, hati akan menjadi tenang dan jiwa kembali ke jalan kebenaran. Moga seikhlas amalan memberi jaminan kita menempah tiket sebagai penghuni syurga yang abadi. Insya-ALLAH…

ANTARA YANG MENARIK:
Keutamaan Istighfar:

Kisah-kisah Pengajaran
Dosa yang Wajib Taubat
Ruginya Tidak Bertaubat
Taubat Penyembuh Dosa
Istighfar Para Nabi dan Rasul
Syarat-syarat Diterima Taubat
Kesan Dosa Dalam Kehidupan
Mengapa Kita Wajib Bertaubat?
Mengapa Kita Melakukan Dosa?

4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...