Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Tuesday, October 4, 2011

Terpelanting dari Siratulmustakim

Assalamualaikum wth...

Harga: RM 13.00 / RM 15.00
ISBN-13: 978-967-0142-10-4 
Tarikh Terbit: 30 Jun 2011
Jumlah Muka Surat : 208

Klik disini untuk belian online> http://www.stormreaders.net/ustaz_azrai > 
kemudian daftar sebagai pembeli > klik senarai carian publisher> PTS > 
Terpelanting dari Siratulmustakim> selamat membeli-belah!


@email kepada saya azraay17@gmail.com
***************************************************************************************************************************                                                                      Sewaktu Melintas Titian Sirat, Tiada Harapan Kecuali Kasih-Mu Tuhan.
Mati bukan pengakhiran.
Kita akan dinilai, dihisab dan dipertanggungjawab atas semua perbuatan kita di dunia. Di Padang Mahsyar sana, kita dihimpun. Melalui neraca keadilan, Mizan, baik dan buruk kita ditimbang.
Sebelum Mahsyar dan Mizan, ada siratulmustakim, laluan ke syurga. Melepasinya, bahagia selamanya terpelanting dari siratulmustakim, derita sahajalah akhirnya.

Terpelanting dari Siratulmustakim adalah renungan terbaik. Renungan bagi menenangkan jiwa yang sakit dan penuh dosa. Selagi hayat masih dikandung badan, semoga buku ini menambah bekalan kita daripada dihina dengan azab seksa.
ISI KANDUNGAN
Prakata vii
Bahagian I 1
Peristiwa Sebelum Melintas Sirat 1
Bab 1: Hisab 2
Bab 2: Mizan, Penimbang Amal 60
Bahagian II 83
Di Atas Titian Sirat 83
Bab 3: Jambatan Siratulmustakim 84
Bab 4:Terpelanting dari Titian Sirat 119
Bab 5:Mereka yang Terpelanting dari Titian Sirat 147
Bab 6:Selamat Tiba di Syurga 161
Bahagian III 175
Supaya Kita Selamat 175
Bab 7:Rahsia Selamat Melintasi Titian Sirat 176
Bab 8:Penutup 189
Biodata Penulis 193
Bibliografi 195
4.

1 comment:

jimie1402 said...

wah, macam menarik je. Tajuk & kulit buku pun unik.

Kena cari nih. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...