Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Tuesday, October 4, 2011

Doa agar mendapat peluang perniagaan , terhindar dari musibah & fitnah


"Ya Allah, jadikan aku diantara kalangan hamba-Mu yang mendapat bahagian (pencapaian) yang hebat pada nur yang Engkau kurniakan sebagai hidayah, dan rahmat yang Engkau kurniakan, dan rezeki yang Engkau sebarkan, dan mudarat yang Engkau selamatkan (daripada menimpa hamba-hamba-MU), dan bala yang engkau angkatkan (daripada menimpa hamba-hamba-MU), dan fitnah yang Engkau jauhkan (daripada menimpa hamba-hamba-MU) dan keburukkan yang engkau hindarkan (daripada menimpa hamba-hamba-MU)"

AMIN...

Semoga kita dapat amalkan selalu dan semoga iman dan perniagaan yang kita sedang usahakan ini memperolehi keberkatan dan diperbanyakkan. Dan semoga kita semua terhindar dari musibah dan fitnah


4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...