Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Wednesday, November 24, 2010

Rayyan fantasi". maybe novel ni keluar lagi 2 minggu..

Assalamualaikum WTH..

Siapa yang tak pernah baca novel Ramli Awang Mursyid angkat tangan!! hehe.. sebenarnya saya sedang tak sabo nak menunggu novel terbaru Ramli Awang Mursyid yang terbaru.. "Rayyan fantasi". maybe novel ni keluar lagi 2 minggu..

Insyaallah, kebiasaannya, novel karya Ramli Awang Mursyid ni memang boleh meletup esp novel ni keluar masa musim cuti sekolah. 

OK semua.. mata saya dah layu ni.. doakan saya dan perniagaan yang saya sedang lakukan ini berjaya.. dan untuk anda terutamanya para usahawan dan bakal usahawan muslim..

“Dan apabila hamba-Ku bertanya kepadamu mengenai Aku, maka sesungguhnya Aku dekat. Aku memakbulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku, maka hendaklah mereka memenuhi (segala perintah) Ku dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, supaya mereka selalu berada dalam kebenaran.” 

(Surah al-Baqarah, ayat ...186)MENJADI USAHAWAN MUSLIM YANG BERJIWA BESAR
 
 
 4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...