Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Thursday, September 15, 2011

Cinta Suci Zahrana karya Habbiburrahman El-Shirazy

Assalamualaikum WTH..
Judul : Cinta Suci Zahrana
Penulis : Habbiburrahman El-Shirazy
Penerbit : Ihwal Publishing House
Tahun : 2011
Halaman : 284 muka

Buat masa ini, novel Cinta Suci Zahrana masih belum memiliki pengedar rasmi di Malaysia. Namun begitu karya Ustaz HabiburRahman el Shirazy ini masih boleh mendapatkan karya agung ini dikedai-kedai buku indie (bukan kedai buku besar) tertentu dengan harga didalam lingkungan harga RM50 sahaja. Buat masa dua bulan ini saya hanya menjual novel ini di PNN sahaja kerana faktor stok yang sangat terhad. 

InsyaAllah saya akan cuba mendapatkan ulasan novel ini dalam masa terdekat. 


Anda juga boleh mengunjungi link dibawah untuk melihat sinopsis>


http://media.kompasiana.com/buku/2011/06/15/zahrana-dilema-cinta-gadis-terpelajar/

http://wardahmunirah.blogspot.com/2011/08/dilema-perawan-tua-dalam-cinta-suci.html
4.

1 comment:

Anonymous said...

Assalamualaikum. Saya peminat penulis Habiburrahman El Shirazy. Saya sedang mencari buku bertajuk seperti di atas tetapi belum lagi terjumpa di kedai-kedai buku. Mungkin saudara/saudari boleh cadang kedai mahupun online shop di mana saya boleh dapatkan buku ini sekitar semenanjung malaysia. Terima kasih.
email sy : nuramalinasamsuri@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...