Followers

Muqaddimah

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi).

Izinkan aku Ya Allah untuk berkongsi ilmu keusahawanan tentang perniagaan kedai buku dan alat tulis serta ilmu yang kumiliki ini, Semoga usahaku ini di berkati. Dan semoga diriku dan perniagaan-ku berkembang maju di dalam kami beriman kukuh kepada-MU agar dapat kami menyumbang sesuatu kepada-Mu dan seluruh dunia islam. Amin.

Bagi anda yang berada di kawasan Lembah Kelang dan mahu memberikan projek berkaitan pembekalan buku, alat tulis serta pencetakan kpd saya amat dialu-alukan. SAYA ANTI RASUAH!

Sebarang pertanyaan mengenai operasi kedai buku, jemputan memberi ceramah berkaitan keusahawanan muslim, sumbangan wakaf buku @ al-quran & ETC ke rumah anak yatim islam terpilih di sekitar Rawang (diskaun 10%-30%) DLL boleh email ke azraay17@gmail.com.

(Sejak 2hb September 2010)

Sunday, June 26, 2011

Iddah untuk lelaki

Tahukah anda terdapat dua situasi yang boleh menyebabkan Iddah untuk lelaki?

1. Bagi suami yang memiliki 4 orang isteri yang kemudiannya menceraikan salah seorang isteri mereka & berniat untuk mengahwini wanita lain. Lelaki ini perlu menunggu iddah isterinya itu kerana didalam islam isteri yang sudah diceraikan itu masih dikira sebagai isteri sehingga tamat tempoh iddah. Maka pernikahan terbaru tanpa tamat tempoh iddah tidak sah kerana haram bernikah melebihi 4 isteri dalam satu masa.

2. Suami yg menceraikan isterinya kerana mahu menikahi dengan iparnya atau mak sedara atau anak sedara isterinya, maka wajib ia tunggu habis eddah isterinya itu.


4.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...